Vem är vem av Lasseman och Lasse-Maja?

Ta del av den ökända Hisingenstoryn ”Sagan om Ringön”, vem som är vem av Lasseman och Lasse-Maja och framför allt sanningen bakom Glenn Hyséns inblandning i Ostindiefararens förlisning 1745 – bland mängder av andra historiska Göteborgshändelser du aldrig hört talas om i humorshowen “The E DU GO Show” på Göteborgs Konserthus i höst.

Komikern Markus “Lester” Qvist sätter upp The E DU GO Show på Göteborgs Konserthus, en humorshow (löst) baserad på Göteborgs 400-åriga historia och starkt influerad av Galenskaparna & After Shave och Kurt Olsson. För musiken står superorkestern The Swingerz, en blandning av bl.a. dansbandet Barbados, jazzsångerskan Helena Lidström – och Glenn Hysén på sång.

Bland gästerna som hjälper till att återberätta Göteborgs historia återfinns skådespelaren Kjell Wilhelmsen, golfspelaren Helen Alfredsson, handbollsspelaren Magnus Wislander, skjutjärnsreportern Janne Josefsson och många fler (olika gäster olika kvällar).

“Idén föddes som en show om Göteborgs 400-åriga historia där endast 20 % av all fakta är korrekt och det övriga är uppdiktat. Grundstommarna finns där, med Karl IX och Gustav II Adolf, men sen hittar vi på resten. Det är ingen som märker nå’t ändå”, säger Markus Qvist.

The E DU GO Show spelas 12/10 och 23/11 på Göteborgs Konserthus.

Biljetter till The E DU GO Show köper du HÄR.