Vad är L&KV?

Lester & Kulturvarietén är ett humorkollektiv bestående av 6-10 oroliga mer eller mindre oroliga individer som gått samman för att försöka skoja till det litegrann på upptagna stunder. Den oroliga humorn har en stark Göteborgsprägel och komiken är influerad av Galenskaparna & After Shave, Kurt Olsson och radioprogrammet Rally.

Lester Podcast såg dagens ljus 2014 och sändes sedermera i P3, Radio 88 och Radio pE20 91,4 och har gästats av internationella superstjärnor som Torbjörn Nilsson, Kee Marcello, Jakob Eklund, Özz Nûjen och Alexandra Zazzi m.fl. Totalt blev det 52 ogenomträngliga avsnitt.

Sommaren 2018 uppträdde Kulturvarietén på Kajskjul 8 i Göteborg med en scenshow under fredagar med gäster som bl.a. Glenn Hysén, Carina Lidbom och Kee Marcello. Hösten 2018 tog de sommarshowen till Stenhammarsalen på Göteborgs Konserthus och föreställningen ”En jävla cirkus” med gäster såsom Nemo Hedén och Kikki Danielsson.

Våren 2019 uppträdde Lester & Kulturvarietén med föreställningen ”Orolig humor” på nattklubben 8ight mitt på Avenyn med komikerna Niklas Andersson och Ann Westin.

Sedan 2021 uppträder de med humorshowen “Lester med gäster” i Göteborg. Sedan september 2022 på Hard Rock Café på Avenyn.