Vem är Lester?

Lester är en mediaopersonlighet från Stängda Kanalen, en fruktansvärt svåråtkomlig kanal. Lester bor i Gråbo, en “efterort” till Göteborg. Fast egentligen heter Lester inte alls Lester, utan Markus Qvist. Och ja, Markus har själv bott i Gråbo (allt är självupplevt) men han lyckades slå sig fri och bor idag på ökänd ort.

Den oroliga humorn har en stark Göteborgsprägel och komiken är influerad av Galenskaparna & After Shave, Kurt Olsson och radioprogrammet Rally.

Lester Podcast såg dagens ljus 2014 och sändes sedermera i P3, Radio 88 och Radio pE20 91,4 och har gästats av internationella superstjärnor som Torbjörn Nilsson, Kee Marcello, Jakob Eklund, Özz Nûjen och Alexandra Zazzi m.fl. Totalt blev det 52 ogenomträngliga avsnitt.

Sommaren 2018 uppträdde Lester på Kajskjul 8 i Göteborg med en scenshow under fredagar med gäster som bl.a. Glenn Hysén, Carina Lidbom och Kee Marcello. Hösten 2018 tog han sommarshowen till Stenhammarsalen på Göteborgs Konserthus och föreställningen ”En jävla cirkus” med gäster såsom Nemo Hedén och Kikki Danielsson.

Våren 2019 uppträdde Lester med föreställningen ”Orolig humor” på nattklubben 8ight mitt på Avenyn med komikerna Niklas Andersson och Ann Westin.

Sedan 2021 uppträder han med den livestreamade trash talkshowen ”Lester med gäster” i Göteborg och sedan september 2022 på Hard Rock Café på Avenyn.